| 2 ΣΧΟΛΙΑ

The Shirtdress

whiteshirt-slf-8

To πουκαμισοφόρεμα (shirtdress ή shirtwaisters): όπως όλες οι τάσεις που αγαπάμε, έτσι και το shirtdress ξεκίνησε τη μεγαλειώδη πορεία του από το ατελιέ του Dior μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σταδιακά άλλαξε πολλές μορφές και στυλ ώστε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις κάθε γυναίκας και κάθε εποχής. Δανείζεται στοιχεία από την ανδρική γκαρνταρόμπα, όπως το κολλάρο και τα κουμπιά, σε πολλές περιπτώσεις μοιάζει με ένα απλό (αλλά πολύ μακρύτερο) κλασικό πουκάμισο, αλλά παίρνει μία πιο θηλυκή τροπή ανάλογα με τον τρόπο που θα φορεθεί.

Κι ενώ οι επιλογές για το ιδανικό shirtdress είναι κυριολεκτικά αμέτρητες αν ψάξεις στα σωστά σημεία, θεώρησα πρόκληση να αποκτήσω ένα κομμάτι λίγο πιο έξω απ’τα νερά μου, με πιο μινιμαλιστική προσέγγιση που μου θυμίζει κάπως το ύφος των Yohji Yamamoto και Dries Van Noten χάρη στην ιδιαιτερη πλάτη και τα ξέφτια που αποτελούν (κάποια από) τα χαρακτηριστικά του φημισμένου deconstruction που ξεκίνησε στα 80’s.

whiteshirt-slf-1 whiteshirt-slf-7 whiteshirt-slf-2 whiteshirt-slf-5 whiteshirt-slf-6

(είμαι σίγουρη πως είχες πολλές άγνωστες λέξεις στην προηγούμενη παράγραφο – αν σου αρέσει η Ιστορία της Μόδας ενημέρωσε με μέσω κάποιου comment ώστε να πράξω αναλόγως με αντίστοιχα και πολύ πιο ενδιαφέροντα posts)

addLoft shirtdress // Migato shoes