| 1 ΣΧΟΛΙΑ

Who Said I Can’t Be Britain’s Leading Lady?

marksandspencer-slf-23

Οι λέξεις-κλειδιά που μου κάνουν κλικ στην νέα καμπάνια των Marks & Spencer είναι τρεις: Britain και Leading Ladies. Έτσι, αφού έλαβα το σχετικό Δελτίο Τύπου της εταιρίας (και αφού ζαχάρωσα όλα τα ρούχα ανεξαιρέτως), όταν χτύπησε το τηλέφωνο μου ήξερα ακριβώς τι θα ακούσω: να γίνω κι εγώ μία “Britain’s Leading Lady”. Βλέπεις, τα κορίτσια των M&S έχουν ζήσει από πολύ κοντά τη φάση μου με το Λονδίνο – το όνειρο, την αγωνία των αιτήσεων, το άγχος της συνέντευξης, τα χαρμόσυνα νέα. Επομένως μπορείς να φανταστείς την τιμή που ένιωσα όταν μου πρότειναν να συμμετέχω κι εγώ (έμμεσα, έστω) στη νέα καμπάνια που μυρίζει Λονδίνο από χιλιόμετρα. 

Μα δεν είναι μόνο αυτό. Με χαρά συνειδητοποίησα πως όλα τα ρούχα και αξεσουάρ της limited edition συλλογής (φωτογραφημένη από τη θεότητα Annie Leibovitz ε) έχουν απίστευτη φινέτσα, κομψότητα και μία δόση Βρετανικής επισημότητας που απολαμβάνω, και όλα αυτά χωρίς να χάνω την ταυτότητα μου όταν τα φοράω. Γιατί τα δοκίμασα σχεδόν όλα. Κι ενώ το πλάνο μου ήταν να γίνω μία νέα Rita Ora, τελικά βρήκα το άλλο μου μισό (στυλιστικά, έστω) στο φόρεμα που επιλέχθηκε για την Roma Agrawal: άκρως ρομαντικό και τελείως έξω από αυτά που συνηθίζω να φοράω – κι όμως, τόσο εγώ. Ξεχύθηκα λοιπόν κι εγώ στις εξοχές (δυστυχώς όχι Βρετανικές) και πόζαρα για το φακό του Στάθη Καλλιγέρη – και όντως αισθάνθηκα σαν μία Leading Lady, ακόμα κι αν δεν έχω καταφέρει κάτι σπουδαίο όπως οι πρωταγωνίστριες της εκστρατείας. 

marksandspencer-slf-2 marksandspencer-slf-6 marksandspencer-slf-1 marksandspencer-slf-3 marksandspencer-slf-7 marksandspencer-slf-8 marksandspencer-slf-24 marksandspencer-slf-9 marksandspencer-slf-10 marksandspencer-slf-5 marksandspencer-slf-18 marksandspencer-slf-13 marksandspencer-slf-4 marksandspencer-slf-25 marksandspencer-slf-22 marksandspencer-slf-14 marksandspencer-slf-16 marksandspencer-slf-11 marksandspencer-slf-17 marksandspencer-slf-20 marksandspencer-slf-21 marksandspencer-slf-12 marksandspencer-slf-15 marksandspencer-slf-19

Έχει πλάκα να δοκιμάζεις ρούχα που νόμιζες ότι δεν είναι του γούστου σου ή ότι δεν πλησιάζουν στον τρόπο που έχεις συνηθίσει να ντύνεσαι. Έχει περισσότερη πλάκα όταν τελικά σου ταιριάζουν τόσο που δεν το σκέφτεσαι καν και διακτινίζεσαι προς το ταμείο σε χρόνο dt. Δεν έχει πλάκα όμως να απαρνιέσαι όλα τα υπόλοιπα ρούχα σου επειδή κάτι νέο έτυχε να σε ενθουσιάσει – έχουν κι αυτά ψυχή! Η συμβουλή μου; Κράτησε μία ισορροπία στην γκαρνταρόμπα σου, εξόπλισε τη με πολλά και διαφορετικά στυλ και επίλεξε εκείνο που ταιριάζει στη διάθεση και τη στιγμή. Η Kate Spade έχει πει κάτι σοφό: “το παιχνίδι με τους πειραματισμούς και τα ρούχα ξεκινάει στην ηλικία των 5 και δε σταματάει ποτέ”. Και ξέρεις τι; Νομίζω ότι έχει δίκιο.

Total Marks & Spencer look

photos by Stathis Kalligeris

(επειδή θα ρωτήσεις, θα σε προλάβω: η συλλογή Britain’s Leading Ladies βρίσκεται ολόκληρη στη Θεσσαλονίκη, Τσιμισκή 45,  καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα της Αθήνας μέχρι εξαντλήσεων των αποθεμάτων)