| 2 ΣΧΟΛΙΑ

Hello Mr Stan Smith

stansmith-smellslikefashion-12

Ξέρω ότι έχεις κουραστεί να βλέπεις τα “Stan Smith” sneakers της adidas όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, αλλά αυτά εδώ έχουν ωραία ιστορία από πίσω. Βλέπεις, από τη μέρα που το brand λάνσαρε ξανά το θρυλικό παπούτσι, γίνεται μέσα μου μία πάλη: να ενδώσω στον πειρασμό ή όχι; Η χαρά μου έφυγε (λίγο) όταν είδα πως τα φοράει και η κουτσή Μαρία (say whaaat?) και προσπαθούσα να κρατήσω απόσταση από το μαζικό trend. Ξέρεις, άλλωστε, ότι δεν μου αρέσει το copy paste.

Όλα, όμως, άλλαξαν πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στο σχετικό event της adidas, όπου ο διάσημος τενίστας παρευρέθηκε στην εκδήλωση και μοίρασε χαμόγελα (δες εδώ)- δεν ξέρω γιατί, αλλά μου θύμισε τον Άγιο Βασίλη στο πιο λεπτό του, ΤΟΣΟ γλύκας. Για τη συγκεκριμένη μέρα, η adidas είχε φροντίσει να μας δελεάσει με μειωμένη την τιμή του παπουτσιού (πρόκληση Νο1) και την ευκαιρία να υπογράψει ο Stan Smith στα sneakers, κάνοντας τα συλλεκτικά (πρόκληση Νο2). Ντάξει, άνθρωπος είμαι και λύγισα.

Είμαι χαρούμενη που λύγισα όμως, γιατί τα sneakers μου έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία χάρη στην υπογραφή, που δε λέει “Alexia” (όπως του ζήτησα), αλλά “Alexaki” (no idea πώς ήξερε το υποκοριστικό του ονόματος μου). Είμαι χαρούμενη που λύγισα γιατί δεν αγόρασα κάτι άχρηστο αλλά αντίθετα έμεινα πιστή στην υπόσχεση μου να μην αγοράζω βλακείες, γιατί δεν απέκτησα κάτι που έχει όλος ο κόσμος (είδες πώς μια υπογραφή μπορεί να αλλάξει τα πάντα;) και γιατί κάθε φορά που τα βλέπω σκάω χαμόγελο. Αυτό που προσπαθώ να πω, υποθέτω, είναι ότι καμιά φορά ίσως χρειαστεί να αγοράσεις κάτι που μάλλον δεν έχεις ιδιαίτερη ανάγκη αλλά σε κάνει πραγματικά χαρούμενη – and that’s ok, κουράστηκα να νιώθω τύψεις ενώ έχω να ψωνίσω σαν άνθρωπος πάνω από 1 χρόνο. Να ψωνίζεις όμως με βάση την οικονομική σου κατάσταση, γιατί νομίζω πως ένα ζευγάρι Valentino θα σε κάνει ακόμα πιο χαρούμενη, αλλά θα το μετανιώσεις τη μέρα που ο ταχυδρόμος θα αφήσει στην εξώπορτα το λογαριασμό της πιστωτικής. Προσπάθησε να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στο “όλα με μέτρο” και στο “αγοράζω κάτι που θα με κάνει πραγματικά χαρούμενη”. Εκεί ακριβώς είναι το ζουμί της υπόθεσης!

stansmith-smellslikefashion-1 stansmith-smellslikefashion-2 stansmith-smellslikefashion-8 stansmith-smellslikefashion-6 stansmith-smellslikefashion-15 stansmith-smellslikefashion-13 stansmith-smellslikefashion-5 stansmith-smellslikefashion-7 stansmith-smellslikefashion-9 stansmith-smellslikefashion-11 stansmith-smellslikefashion-16 stansmith-smellslikefashion-17 stansmith-smellslikefashion-10

Αλήθεια, πόσες έχετε ενδώσει στον πειρασμό των stan smith; Για να δω χεράκια! Να μαζευτούμε μια μέρα να βγάλουμε μια ομαδική φωτογραφία (δεν κάνω πλάκα).

photos by miss Lemoncake Wardrobe // η πρώτη φωτογραφία είναι γυρισμένη ανάποδα, μην νομίζεις ότι βρέθηκα σε σημείο με μηδενική βαρύτητα

Zara top // Lee jeans // adidas stan smith sneakers // Chic With Luv necklace // Samsung Galaxy s4 smartphone