| 0 ΣΧΟΛΙΑ

Underground SS 2014

underground-smellslikefashion-11

Η συλλογή με τίτλο Simplicity μας δίνει μία γεύση από αρχαία Ελλάδα στα πρότυπα της σύγχρονης εποχής. Η σχεδιάστρια του brand Underground, Κατερίνα Γκούμα, ανέκαθεν αγαπούσε τη συγκεκριμένη εποχή κι έτσι η δημιουργία της καλοκαιρινής της collection ήρθε πολύ εύκολα. Άλλωστε, οι διάφορες εκδοχές της στο Goddess Dress είναι ανάμεσα στα best sellers της εταιρίας – δεν αναρωτιέμαι γιατί, τα ρούχα είναι όντως πανέμορφα. Τα θηλυκά και αέρινα υφάσματα, όπως η μουσελίνα, τα πρωτότυπα σχέδια και τα απροσδόκητα κοψίματα δημιουργούν ρευστές φιγούρες που μας θυμίζουν αγάλματα της Κλασικής Εποχής, τα οποία ξαφνικά παίρνουν ζωή. Οι σικάτες πλισέ δημιουργίες “συνεργάζονται” με το signature print της εταιρίας (μαύρα γράμματα σαν αρχαιοελληνικές επιγραφές) και απογειώνονται με την προσθήκη κοσμημάτων από τα ταλαντούχα χέρια της Νάγιας Φερεντίνου, δημιουργώντας έτσι μία υπερφανταστική collection.

underground-smellslikefashion-1 underground-smellslikefashion-2 underground-smellslikefashion-3 underground-smellslikefashion-4 underground-smellslikefashion-7 underground-smellslikefashion-5 underground-smellslikefashion-6 underground-smellslikefashion-8 underground-smellslikefashion-9 underground-smellslikefashion-10 underground-smellslikefashion-13 underground-smellslikefashion-12

Πολλές φορές έχουμε δει αρχαιοελληνικού τύπου ρούχα να κατακλύζουν τα catwalks, τόσο από Έλληνες όσο κι απο ξένους σχεδιαστές – δεν πρόκειται για κάτι νέο. Παρ’ όλα αυτά, η εκδοχή της Γκούμα είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες. Παρατήρησε τις υπέροχες ασυμμετρίες στα ρούχα που φέρνουν ένα μοντέρνο τόνο σε ένα κλασικό ρούχο. Πρόσεξε επίσης το πόσο ωραία “δένουν” τα κοσμήματα και λοιπά αξεσουάρ χωρίς να φλυαρούν. Ο τίτλος Simplicity είναι σίγουρα ο πιο ταιριαστός για μία συλλογή που σε αφήνει άφωνο με τη σικάτη απλότητα της.