| 1 ΣΧΟΛΙΑ

Bloggers VS AIDS

6

Οι bloggers ενώνουμε τις δυνάμεις μας για καλό σκοπό,  ξανά! Αυτή τη φορά δίνουμε μάχη κατά του AIDS, ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε το κοινό μέσω ενός video που θα προβληθεί σύντομα online αλλά και στην τηλεόραση. Επτά bloggers ενώσαμε τις φωνές μας, δεχτήκαμε την πρόκληση να εκπροσωπήσουμε τη γενιά μας καιι περάσαμε τα μηνύματα μας: η Μαίρη Συνατσάκη, η Μαρία Παπαγρηγορίου, ο Άρης Αλεξανδρής, ο Γαβριήλ Νικολαϊδης, η Ελένη Στασινοπούλου, ο Χάρης Καριπίδης κι εγώ είμαστε αποφασισμένοι να το μηδενίσουμε. Μηδενίζουμε το AIDS, μηδενίζουμε τα θύματα, μηδενίζουμε τα δραματικά ποσοστά που διαρκώς αυξάνονται στη χώρα μας. Ενημερώνουμε για τον τρόπο μετάδοσης του ιού, προτρέπουμε να προστατευτείς. Μην ξεχάσεις να “μηδενίσεις” κι εσύ μαζί μας κάνοντας κλικ στο www.getting2zero.gr  και στην αντίστοιχη ομάδα στο facebook ώστε να γίνεις εθελοντής.

Μη φοβάσαι τους συνανθρώπους μας που είναι φορείς – το AIDS δε μεταδίδεται με την προσωπική επαφή, τα σάλια, τα δάκρυα ή τον ιδρώτα και σίγουρα δεν κινδυνεύεις από την αγκαλιά, το φιλί ή τη χειραψία. Ο κύριος τρόπος μετάδοσης του είναι η σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη.

Όχι μόνο πρέπει να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό σωστά και συστηματικά, αλλά πρέπει να το απαιτούμε κι από τους άλλους.

 7 8 15 13 17 1 3 2 4 14 10 11 12

Κάπως έτσι, λοιπόν, μαζευτήκαμε πριν μερικές μέρες για τα γυρίσματα του video, το οποίο αποτελεί μία δράση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) του Υπουργείου Υγείας. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Δέδε, ο καθένας μας είχε να αντιμετωπίσει τη δική του πρόκληση όσο μιλούσε στην κάμερα. Εγώ σίγουρα, μιας και ήταν κάτι που έκανα για πρώτη φορά με ένα σωρό κόσμο να με παρακολουθεί (χωρίς να υπολογίζω τους εκατομμύρια θεατές όταν το διαφημιστικό προβληθεί στην τηλεόραση). Ήταν όμως για καλό σκοπό και άφησα στην άκρη τις ντροπές. Σκέφτηκα ότι απευθύνομαι στις νέες κοπέλες που ντρέπονται να ζητήσουν προφυλακτικό από το σύντροφό τους ή ντρέπονται ακόμα και να το αγοράσουν. Απευθύνομαι σε εκείνες που λανθασμένα πιστεύουν ότι ο σύντροφός τους θα τους ενημερώσει για τυχόν ασθένειες που κουβαλάει. Τέλος, απευθύνομαι σε εκείνες που σκέφτονται “Έλα μωρε, δε θα συμβεί σε εμένα“. Κορίτσια, μιλάω σε όλες εσάς: η προφύλαξη είναι ένα σοβαρό θέμα που αφορά όλες μας. Μην κάνετε χαζά λάθη που μπορεί να σας στοιχίσουν τη ζωή ή την ευτυχία σας.

Είμαι πολύ περήφανη που συμμετέχω σε αυτήν την εκστρατεία, που μου δόθηκε η ευκαιρία να τονίσω τα σοβαρά λάθη που κάνουμε, να σας ταρακουνήσω. Να ταρακουνήσω όλες μας. Να σας προκαλέσω να απαιτήσετε το καλύτερο για εσάς.

Ευχαριστώ θερμά όλη την ομάδα της INDEX Group για αυτήν την ευκαιρία.

Make up & hairstyling by Maria Dimopoulou