| 7 ΣΧΟΛΙΑ

Work Day, Fun Day

work-outfit-smells like fashion-4

Το έχεις μάθει απ’ έξω: το ιδανικό outfit για τη δουλειά (ή outfit γραφείου, όπως το φωνάζουν πολλοί) αποτελείται από σακάκι, ουδέτερη μπλούζα, στενό παντελόνι και casual ψηλοτάκουνα. Καλό, δε λέω, αλλά ακούγεται βαρετό. Επίσης, ακούγεται σαν κάτι που θα φορούσε μία μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκα. Αν όμως παίξεις με τα σωστά αξεσουάρ, τότε το συγκεκριμένο look μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπη όλη μέρα, από τις πρωινές δουλειές που έχεις να κάνεις τρέχοντας πάνω-κάτω στο κέντρο της πόλης, μέχρι το ποτό με τους συναδέλφους μετά το σχόλασμα.

Το βασικότερο σημείο που πρέπει να προσέξεις, είναι τα κοσμήματα. Βάλε στην άκρη τα διακριτικά κολιέ που περνάνε απαρατήρητα και κάνε τους πάντες να σε κοιτάξουν επιλέγοντας ένα statement κολιέ – εγώ μάλιστα προτίμησα ένα χρωματιστό για να κάνω τη σύνδεση από καλοκαίρι σε φθινόπωρο. Η μπλούζα είναι απαραίτητο να μείνει ουδέτερη, όσο πιο απλή τόσο το καλύτερο, ενώ ένα τζινάκι μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο άνετο από οποιοδήποτε άλλο παντελόνι. Όσο για τα παπούτσια, ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα μεν, άνετα δε μποτάκια είναι η πιο σωστή επιλογή που μπορείς να κάνεις ώστε να είσαι casual chic.

work-outfit-smells like fashion-3 work-outfit-smells like fashion-5 work-outfit-smells like fashion-6 work-outfit-smells like fashion-7 work-outfit-smells like fashion-2 work-outfit-smells like fashion-10 work-outfit-smells like fashion-9 work-outfit-smells like fashion-1 work-outfit-smells like fashion-11 work-outfit-smells like fashion-8 work-outfit-smells like fashion-12

Θα μου πεις, βέβαια, εδώ ρε κοπελιά δεν έχουμε δουλειά, γιατί να σκεφτόμαστε τι να φορέσουμε όταν δεν δουλεύουμε. True, True. Μην ξεχνάς όμως ότι όταν περνάς από μία συνέντευξη για δουλειά, η πρώτη εντύπωση έχει μεγάλη σημασία και ο τρόπος που εμφανίζεσαι στο wannabe αφεντικό σου μετράει. Καλά τα πτυχία, αλλά και απόφοιτος Χάρβαρντ να είσαι, πολύ αμφιβάλλω ότι θα τους εντυπωσιάσεις αν δεν δείχνεις σουλουπωμένη. Σκληρό αλλά αληθινό.

Zara blazer // Madame Shou Shou top // Lee jeans // Russel & Bromley boots // Cromia bag // Thania.gr necklace // Orla Kiely iphone 4s case