| 1 ΣΧΟΛΙΑ

#VintageAthens

vintagefestival-mcarthurglen-slf-9

Εάν ακολουθείς τις αγαπημένες σου fashion bloggers στα διάφορα social media, θα παρατήρησες έναν μικρό χαμούλη λίγες μέρες πριν – και όχι άδικα! Βλέπεις, το Vintage Festival του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen είναι και πάλι εδώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ήμασταν όλες και όλοι εκεί για να το γιορτάσουμε σε ένα VIP event που έληξε με μία δημοπρασία για τα πιο πολυπόθητα κομμάτια, έσοδα της οποίας πήγαν κατευθείαν στο σύλλογο Ελπίδα.

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι ποτέ δεν κατάλαβα την τρέλα για τα vintage. Εντάξει, δε μιλάω για τη Χ τσάντα που κρατούσε η Ψ διάσημη την τάδε ημερομηνία πολλές δεκαετίες πριν – ένα κομμάτι δηλαδή που έχει γνωστή ιστορία πίσω του. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει παραγίνει το κακό και οποιοδήποτε ρούχο αγοράστηκε λίγα χρόνια πριν, ξαφνικά όλες το λένε vintage για να δώσουν κύρος. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι έφτασα στο εμπορικό κέντρο αρκετά δύσπιστη. Όλα όμως έμοιαζαν πιο ξεκάθαρα μόλις αντίκρυσα την τεράστια συλλογή του A.N.G.E.L.O. (Ιταλός συλλέκτης vintage ρούχων και αξεσουάρ). Βρήκα εκπληκτικά παλτό, ένα κομμάτι έρωτας για εμένα κάθε χειμώνα, σε τιμές που δύσκολα το πιστεύεις. Βρήκα ιδιαίτερα καπέλα και τσάντες, πολλές γούνες (αν και είμαι κατά της αληθινής γούνας), μαντήλια, γάντια, ομπρέλες, γυαλιά και λοιπά αξεσουάρ. Και, εννοείται, βρήκα άλλα τόσα για το αγόρι, τον αδερφό και τον μπαμπά μου. Η αγαπημένη μου γωνιά, όμως, ήταν εκείνη με τα vintage Chanel σακάκια και φούστες, κομμάτια που αμέσως μου προκάλεσαν δέος όταν τα είδα. Προσπάθησα αμέσως να φανταστώ ποια τα φορούσε πριν φτάσουν στα χέρια του A.N.G.E.L.O, προσπάθησα να καταλάβω τον τρόπο σκέψης μιας παλιότερης εποχής και αμέσως συγκινήθηκα όταν συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για κομμάτια που έραψε η ίδια η Coco και όχι ο Karl. Χρώματα και υφάσματα που ενέκρινε η Coco, τότε που ίσως ακόμα τα ρούχα της να μην είχαν τόση σημασία και τόσο υψηλή τιμή. Είναι περιττό, φαντάζομαι, να προσθέσω πως όλα μα όλα τα ρούχα και αξεσουάρ (ανεξαρτήτου σχεδιαστή) βρίσκονται σε άψογη κατάσταση, έτσι;

vintagefestival-mcarthurglen-slf-5 vintagefestival-mcarthurglen-slf-6 vintagefestival-mcarthurglen-slf-7 vintagefestival-mcarthurglen-slf-1 vintagefestival-mcarthurglen-slf-2 vintagefestival-mcarthurglen-slf-4 vintagefestival-mcarthurglen-slf-3 vintagefestival-mcarthurglen-slf-8 vintagefestival-mcarthurglen-slf-10 vintagefestival-mcarthurglen-slf-11 vintagefestival-mcarthurglen-slf-12 vintagefestival-mcarthurglen-slf-13 vintagefestival-mcarthurglen-slf-16 vintagefestival-mcarthurglen-slf-15 vintagefestival-mcarthurglen-slf-14 vintagefestival-mcarthurglen-slf-17

Στο McArthurGlen, λοιπόν, θα βρεις άπειρα vintage κομμάτια από τις δεκαετίες 1940-1990 σε πολύ καλές τιμές: τα αξεσουάρ ξεκινάνε από 15 ευρώ, ενώ τα Chanel αγγίζουν τα 1000 (μη σου φαίνονται πολλά, τόσο κοστίζει τώρα το random καλτσάκι που έφτιαξε η ομάδα του Karl – είναι πολύ καλή τιμή για vintage κομμάτι). Τα παλτό και δερμάτινα jackets είναι σε επίσης πολύ καλές τιμές (150 ευρώ ο μέσος όρος).

Αν λοιπόν σχεδιάζεις εξόρμηση στα μαγαζιά, μία βόλτα στο McArturGlen μέχρι τις 3 Νοεμβρίου είναι η τέλεια έξοδος. Αλλά ακόμα και να μη θέλεις να αγοράσεις, μπορείς απλά να πας να χαζέψεις τη συλλογή του A.N.G.E.L.O και να ονειρευτείς..!