| 2 ΣΧΟΛΙΑ

SLF Against Breast Cancer

1383382_10151910868088739_263063303_n

Μπορώ να πω ότι το fashion blogging μου έχει χαρίσει πολλές εμπειρίες, συνεργασίες, ταξίδια και γνωριμίες. Κάποιες είναι μεγαλύτερες, άλλες μικρότερες. Και κάποιες άλλες είναι πολύ πολύ σημαντικές. Κάπως έτσι, λοιπόν, κατάφερα να πραγματοποιήσω 2 μεγάλα μου όνειρα, ένα Κυριακάτικο πρωινό μερικές εβδομάδες πριν: να συμμετέχω σε φιλανθρωπικό project και να φωτογραφηθώ από τον αγαπημένο μου και, κατά τη γνώμη μου, πιο σπουδαίο Έλληνα φωτογράφο μόδας, τον Κωνσταντίνο Μαλεκάκη.

Σχετικά με το φιλανθρωπικό στοιχείο της υπόθεσης, έβαλα το λιθαράκι μου στον πόλεμο κατά του καρκίνου του στήθους, συμμετέχοντας στην εκστρατεία του Στόχου. Πάντα ήμουν ευαισθητοποιημένη σε ανάλογες καμπάνιες. Ο καρκίνος του στήθους δεν είναι παιχνιδάκι, κορίτσια. Είναι ένα φαινόμενο που βασανίζει πάρα πολλές γυναίκες στον κόσμο, μία αρρώστια που μας στερεί μαμάδες, αδερφές, φίλες. Γενικά είμαι της άποψης ότι αν κάτι είναι στη μοίρα σου να συμβεί, θα γίνει. Τα γονίδια και ο τρόπος ζωής, βλέπεις, δεν μας αφήνουν και πολλά περιθώρια.

Αλλά μπορείς να το προλάβεις, μπορείς να γυρίσεις την πλάτη σου στα σχέδια της μοίρας, να το παλέψεις μέχρι εκεί που δεν πάει!

Μην παραλείπεις τις τακτικές επισκέψεις στο γυναικολόγο για ψηλάφηση στήθους, και εννοείται μάθε να το κάνεις και μόνη σου στο σπίτι. Μην αγνοείς οποιαδήποτε αλλαγή στο σώμα σου – ακόμα και το παραμικρό σπυράκι και καρουμπαλάκι πρέπει να εξεταστεί.

Με όλα αυτά στο μυαλό τους, τα αγαπημένα μας Fashion Freaks πήραν την πρωτοβουλία για την οργάνωση ενός υπέροχου project: 14 σχεδιαστές δημιούργησαν συλλεκτικά t-shirts για τα οποία θα γίνει δημοπρασία από τον Στόχο και τα έσοδα, φυσικά, θα δοθούν στον οργανισμό. Για την υλοποίηση της καμπάνιας δε θα μπορούσαν να λείπουν τα μοντέλα και κάπου εδώ κολλάω εγώ και άλλες γυναίκες από το χώρο του fashion blogging και των τεχνών. Ο φωτογράφος μας ήταν, όπως προαναφέρθηκε, ο ένας και μοναδικός Μαλεκάκης και νομίζω ήρθε η ώρα να μιλήσω λίγο και για το δεύτερο όνειρό μου που επιτέλους πραγματοποιήθηκε.

Μετά τη χαλαρωτική διαδικασία ετοιμασίας μακιγιάζ (από την Αλεξία Λεούση) και μαλλιών (από το Βασίλη Σαρογλου) γνωρίστηκα με τον φωτογράφο και σύντομα ήρθε η δύσκολη ώρα. Γνωρίζω πως είναι αρκετά αυστηρός και δεν ικανοποιείται εύκολα (ναι, έβλεπα κι εγώ Next Top Model) και καταλαβείνεις πως είχα αρκετή αγωνία ως γνωστή τελειομανής. Ευτυχώς δέσαμε αμέσως και το ικανοποιητικό αποτέλεσμα ήρθε μετά από μερικά κλικ. Είναι πολύ όμορφο να ακούς από έναν μεγάλο φωτογράφο τις λέξεις “Είσαι τέλεια”, “Το’χεις”, “Κοίτα βλέμμα που πέτυχε η Αλεξία” και άλλα τέτοια ωραία. Είναι ακόμα πιο ωραίο να μαθαίνεις από τρίτους, βδομάδες μετά τη φωτογράφηση, ότι κατάφερες να εντυπωσιάσεις τον Μαλεκάκη. Και είναι τέλειο να ακούς από το στόμα του την έκφραση “Σίγουρα θέλω να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον”. Κάπου εκεί λιώνεις γιατί όχι μόνο το όνειρο σου πραγματοποιήθηκε, αλλά κατάφερες να το πας ένα βήμα παραπέρα.

Και κάπου εδώ σταματάει η λογοδιάρροια. Θέλω μόνο να ευχαριστήσω θερμά τον Γιάννη και τη Σοφία των Fashion Freaks που μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετάσχω στο project. Μπορείς να μάθεις περισσότερα εδώ.

T-shirt: Faliakos by Petridis