| 0 ΣΧΟΛΙΑ

Mi-Ro F/W 2013-2014 Backstage

 

Το να παρακολουθείς το show των αγαπημένων σου σχεδιαστών είναι πολύ ωραίο συναίσθημα. Το να είσαι backstage είναι πολύ τρελό. Αλλά όταν έχεις την ευκαιρία να τα κάνεις και τα 2, είναι απλά παράδεισος. Κάπως έτσι ένιωσα μερικές μέρες πριν όταν πήγα στην Πλατεία Καρύτση προκειμένου να παρευρεθώ στην επίδειξη μόδας των Mi-Ro, πολύ πολύ αγαπημένων μου Ελλήνων σχεδιαστών.

Στα backstage είχα την ευκαιρία να νιώσω την ανδρεναλίνη και τρέλα που επικρατεί από όσους παίρνουν μέρος σε κάτι τόσο μεγάλο και σπουδαίο. Μπόρεσα να δω από πολύ κοντά το μακιγιάζ των πανέμορφων μοντέλων και να εντυπωσιαστώ από το έντονο ρουζ, που ήταν έξυπνα τοποθετημένο στα ζυγωματικά σε σχήμα καρδιάς, ενώ παράλληλα θαύμασα τα ρετρό μαλλιά των μοντέλων που, απ’ όσο λένε οι έμπιστες πηγές μου, χρειάστηκαν άπειρες ώρες για να ετοιμαστούν, καθώς είναι αποτέλεσμα χρήσης haute couture προϊόντων styling που χάρισαν κράτημα μακράς διαρκείας. Μιας και μίλησα για τα φανταστικά hairstyles των μοντέλων να σε ενημερώσω πως η Kerastase ήταν ο επίσημος χορηγός μαλλιών που, σε συνεργασία με τα κομμωτήρια Μιχάλης Ανουσάκης, παίρνει όλα τα εύσημα για τα μαλλιά που θύμιζαν γλυπτά έργα τέχνης. Τα σχέδια των Mi-Ro είναι και αυτά έργα τέχνης, βγαλμένα από όνειρα Υψηλής Ραπτικής, επομένως ήταν φοβερή σύμπτωση που όλο το hairstyling των μοντέλων βασίστηκε στη σειρά Couture Styling της Kerastase. Μπορείς να βρεις περισσότερα για το Couture Styling εδώ.

mirobackstage-smellslikefashion-1 mirobackstage-smellslikefashion-3 mirobackstage-smellslikefashion-4 mirobackstage-smellslikefashion-5 mirobackstage-smellslikefashion-2 mirobackstage-smellslikefashion-7 mirobackstage-smellslikefashion-8 mirobackstage-smellslikefashion-10 mirobackstage-smellslikefashion-9 mirobackstage-smellslikefashion-6 mirobackstage-smellslikefashion-15 mirobackstage-smellslikefashion-11 mirobackstage-smellslikefashion-12 mirobackstage-smellslikefashion-14 mirobackstage-smellslikefashion-17 mirobackstage-smellslikefashion-18 mirobackstage-smellslikefashion-21

Και επειδή το backstage ήταν αρκετά κουραστικό, πήρα μια σημαντική απόφαση όταν κάθισα για να παρακολουθήσω το show: αυτή τη φορά θα βάλω στην άκρη την κάμερα και θα απολαύσω την επίδειξη όσο περισσότερο μπορώ. Εξ’ ού και η έλλειψη φωτογραφιών. Ήθελα όμως να σε βάλω στο κλίμα, οπότε ένα σύντομο βίντεο από το φινάλε θεώρησα ότι θα συνοδεύσει φανταστικά αυτό το post. Και, πράγματι, το fashion show ήταν εκπληκτικό, ακόμα μία φορά οι Mi-Ro δικαιολόγησαν τη θέση τους στην καρδιά μου. Τα φορέματα είχαν μία αίσθηση μελαγχολίας από παλαιότερες εποχές και οι θηλυκές διαφάνειες σε έκαναν να ανατριχιάσεις. Όσο για το ανδρικό κομμάτι της συλλογής, οι military αναφορές ήταν σαφείς και οι πανέμορφοι άντρες έκαναν το αποτέλεσμα χίλιες φορές πιο γοητευτικό.