| 0 ΣΧΟΛΙΑ

LFW Diary: Zeynep Tosun SS 2014

zeyneptosun-ss14-lfw-slf-11

Άλλο ένα αγαπημένο show από το London Fashion Week και μία εκπληκτική συλλογή. Σήμερα θα μιλήσουμε για την επίδειξη της Zeynep Tosun, σχεδιάστριας που γεννήθηκε στην κοντινή μας Κωνσταντινούπολη. Μία σχεδιάστρια η οποία, με το που συνειδητοποίησε τι θέλει να κάνει στη ζωή της, αφοσιώθηκε πλήρως σε αυτό, έχει εργαστεί πολύ, έχει σπουδάσει επίσης πολύ και γενικά φρόντισε να έχει πλούσιο βιογραφικό και μία καριέρα γεμάτη εμπειρίες πριν ξεκινήσει κάτι δικό της. Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Από τις σπουδές της στο (ίσως) καλύτερο πανεπιστήμιο μόδας, Instituto Marangoni; Στη δουλειά της στον οίκο Alberta Ferretti όπου μπόρεσε να εξασκήσει το ταλέντο της στην Υψηλή Ραπτική; Ή μήπως στους αμέτρητους διαγωνισμούς και projects όπου έχει λάβει μέρος; Όπως και να το δεις, η Zeynep ξεκίνησε το 2008 το δικό της label έχοντας πάρει γνώσεις και εφόδια που τη βοήθησαν πολύ στην τεχνική, τη φαντασία και, τελικά, στη δημιουργία.

Φυσικά, βλέποντας τη συλλογή της για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μία σχεδιάστρια με εμμονή στη λεπτομέρεια, γνώση της ιστορίας της μόδας και αποφασισμένη να ξεχωρίσει ανάμεσα στο πλήθος νέων σχεδιαστών του Λονδίνου. Η συλλογή έχει μία σαφή επιρροή από τη δεκαετία του 1920 (πρόσεξε την ανδρική δομή και τη φαρδιά γραμμή των ρούχων, που όμως απογειώνονται χάρη στα αέρινα υφάσματα που αποπνέουν αισθησιασμό). Η collection ονομάζεται “Hidden” και παίζει πολύ με τις διαφάνειες σε ένα διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που φαίνεται να προτιμούν άλλοι σχεδιαστές (πχ η χιλιοφορεμένη δαντέλα).

zeyneptosun-ss14-lfw-slf-1 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-2 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-3 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-4 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-5 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-6 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-7 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-9 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-8 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-10 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-12 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-13 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-14 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-15 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-16 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-17 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-18 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-19 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-20 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-21 zeyneptosun-ss14-lfw-slf-22

Στο show είδαμε κομψά urban ρούχα των οποίων το ύφασμα (μετάξι) είναι τουλάχιστον σαγηνευτικό, σοφιστικέ attitude σε ρούχα που μπορούν να αναδειχτούν από κάθε γυναίκα, ιδιαίτερα σχέδια και σίγουρα όχι βαρετά. Οι καπαρντίνες και γενικά τα jackets της νέας συλλογής είναι η αδυναμία μου, ακόμα θυμάμαι το ροζ bumper jacket που έκανε τις φωτογραφικές μηχανές να πάρουν φωτιά (εξού και η δική μου θολή φωτογραφία, τα’χασα από την ομορφιά του). Μου άρεσαν τα χρώματα που ήταν απαλά και ντελικάτα, αλλά όχι κουραστικά, μου άρεσαν οι λεπτομέρειες με τα ruffles, τα έντονα κοψίματα, τα κρόσια, οι διαφάνειες. Βασικά, μου άρεσαν όλα.