| 0 ΣΧΟΛΙΑ

LFW Diary: Yulia Kondranina SS 2014

yuliakondranina-ss14-lfw-slf-2

Αυτό που με εντυπωσίασε πολύ σε όλα τα fashion shows των νέων σχεδιαστών στα οποία είχα την τύχη να βρεθώ, ήταν η εμμονή στη λεπτομέρεια. Το έχω πει σε πολλά άρθρα από το Λονδίνο και θα συνεχίσω να το λέω – κυρίως γιατί έχω δει πολλές ατέλειες σε shows Ελλήνων σχεδιαστών, από αυτά που φαίνονται μόνο αν είσαι πολύ κοντά στην πασαρέλα. Δες για παράδειγμα μερικές στιγμές από την επίδειξη της Yulia Kondranina: αν και το δύσκολο design που διάλεξε για τα ρούχα της έχει όλα τα φόντα για να “φιλοξενει” μικρές ή μεγάλες ατέλειες, παρατηρείς αμέσως ότι τίποτα τέτοιο δε συμβαίνει.

Η Yulia λοιπόν, είναι η περσινή νικήτρια του Merit Award. Με άλλα λόγια, είναι μία υποσχόμενη σχεδιάστρια που δίκαια έχει απασχολήσει τα μεγαλύτερα fashion websites και περιοδικά της Αγγλίας. Η καλοκαιρινή της συλλογή μου θύμισε πολύ το γνωστό σεμεδάκι που υπάρχει σε κάνει γωνιά ελληνικού σπιτιού, αλλά με την καλή έννοια. Δεν γνωρίζω αν η σχεδιάστρια εμπνεύστηκε από την Ελλάδα, αλλά στα σχέδια της βλέπω κομμάτια της Ελληνικής παράδοσης. Το show ξεκίνησε με πληθώρα λευκών ρούχων και μετά συνέχισε σε άλλες αποχρώσεις, ωστόσο υπήρχε μία ενότητα που συνέδεε κάτι κομμάτι και σχέδιο. Ζιγκ – ζαγκ, κυβάκια, διαφάνειες, γεωμετρικά σχέδια σε πιο μοντέρνο ύφος, όλα ήταν εκεί σε κάθε ένα ρούχο. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ μόλις αντίκρυσα τα λευκά – κυρίως – σχέδια, ένιωσα μία νοσταλγία για την Ελλάδα και το καλοκαίρι της και κάλλιστα θα μπορούσα να φορέσω ρούχα της Kondranina στις καλοκαιρινές μου εξορμήσεις.

yuliakondranina-ss14-lfw-slf-1 yuliakondranina-ss14-lfw-slf-3 yuliakondranina-ss14-lfw-slf-4 yuliakondranina-ss14-lfw-slf-5 yuliakondranina-ss14-lfw-slf-6 yuliakondranina-ss14-lfw-slf-7 yuliakondranina-ss14-lfw-slf-9 yuliakondranina-ss14-lfw-slf-10 yuliakondranina-ss14-lfw-slf-11 yuliakondranina-ss14-lfw-slf-12 yuliakondranina-ss14-lfw-slf-13 yuliakondranina-ss14-lfw-slf-14

Η σχεδιάστρια, όπως βλέπεις, προτίμησε midi και maxi μήκος στις δημιουργίες της, μία ανάσα από τα ασφυκτικά πολλά mini που κυκλοφορούν. Βλέποντας τα μοντέλα με τα μοντέρνα wet looks στα μαλλιά, τα τονισμένα και ανακατωμένα φρύδια και το σχεδόν άβαφο πρόσωπό τους, μου έβγαλαν την αίσθηση των γυναικών με προσωπικότητα, δυναμικές αλλά και ήρεμες. Γυναίκες που τα έχουν βρει με τον εαυτό τους, αγαπούν το σύγχρονο στυλ αλλά δεν είναι θύματα του. Αγαπημένες μου λεπτομέρειες ήταν, φυσικά, τα βαθιά ντεκολτέ με τις γεωμετρικές λεπτομέρειες, μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο σέξι που είναι παράλληλα και αθώο.