| 0 ΣΧΟΛΙΑ

LFW Diary: Edeline Lee SS 2014

edelinelee-ss14-lfw-slf-21

Από το ξεκίνημα του SLF, μπορώ να πω ότι έχω παρακολουθήσει πολλά fashion shows, το καθένα με τη δική του ομορφιά και ιδιαιτερότητα. Όπως δεν πρόκειται να ξεχάσω το πρώτο show που παρακολούθησα, έτσι δεν πρόκειται ποτέ να σβηστεί από τη μνήμη μου το show της Edeline Lee που πραγματοποιήθηκε στο King’s College, στα πλαίσια του London Fashion Week. Βλέπεις, ήταν ένα από τα πιο ιδιαίτερα shows – ή μάλλον όχι ακριβώς show. Ήταν κάτι σαν θέατρο που λάμβανε χώρα σε διάφορα δωμάτια του κολλεγίου.

Σε κάθε ένα από τα δωμάτια επικρατούσε μία διαφορετική ατμόσφαιρα. Τα μοντέλα δεν φορούσαν απλώς τα ρούχα της νέας συλλογής. Έδιναν τη δική τους ερμηνεία με κινήσεις ή εκφράσεις. Κάθε μία από τις κοπέλες είχε το δικό της ρόλο, πάντα όμως έβγαζαν κάτι εύθραυστο και αιθέριο προς τα έξω. Δεν έδιναν σημασία στους θεατές, ήταν όλες αφοσιωμένες σε αυτό που είχαν να κάνουν. Το υπέροχο είναι ότι όσο πλησίαζες προς το τέλος των δωματίων -και άρα και του show- άκουγες μία φανταστική φωνή να τραγουδάει. Μέχρι που έφτανες σε εκείνο το σημείο και συνειδητοποιούσες ότι πρόκειται για live performance. Χωρίς μουσική, χωρίς μικρόφωνο. Απλά μία υπέροχη φωνή που σε κάνει να ανατριχιάζεις. Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι ένα show θα μπορούσε να είναι τόσο ενδιαφέρον, μυστηριώδες και διαφορετικό.

edelinelee-ss14-lfw-slf-1 edelinelee-ss14-lfw-slf-3 edelinelee-ss14-lfw-slf-2 edelinelee-ss14-lfw-slf-5 edelinelee-ss14-lfw-slf-4 edelinelee-ss14-lfw-slf-7 edelinelee-ss14-lfw-slf-6 edelinelee-ss14-lfw-slf-8 edelinelee-ss14-lfw-slf-9 edelinelee-ss14-lfw-slf-11 edelinelee-ss14-lfw-slf-10 edelinelee-ss14-lfw-slf-12 edelinelee-ss14-lfw-slf-13 edelinelee-ss14-lfw-slf-14 edelinelee-ss14-lfw-slf-15 edelinelee-ss14-lfw-slf-18 edelinelee-ss14-lfw-slf-19 edelinelee-ss14-lfw-slf-20 edelinelee-ss14-lfw-slf-23 edelinelee-ss14-lfw-slf-24

Όσο για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014 της Edeline Lee, να σε ενημερώσω ότι πρόκειται για τελείως φορέσιμα ρούχα με καθαρές και μοντέρνες γραμμές. Η σχεδιάστρια παίζει με τις υφές και τα χρώματα, ενσωματώνει διακοσμητικά στοιχεία και σε αφήνει άφωνο με τη διαφορετικότητα των ρούχων της – χωρίς να είναι τόσο extreme που δε μπορούν να φορεθούν. Το ίδιο βλέπουμε και στο μακιγιάζ που διάλεξε για τα μοντέλα της: σχεδόν άβαφτες, με λάμψεις στα ζυγωματικά και λευκό μολύβι που φωτίζει το βλέμμα. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η “διπλή χωρίστρα” που δεν είναι τίποτε άλλο παρά λευκή μπογιά στα μαλλιά για να δίνει το συγκεκριμένο εφέ! Δεν είναι απορίας άξιο που η Edeline Lee κέντρισε τόσο το ενδιαφέρον μου – μέχρι τώρα είχε τους καλύτερους δασκάλους να της μάθουν τις τεχνικές: ο McQueen, ο Galliano και ο Zac Posen έδωσαν στη σχεδιάστρια τα απαραίτητα εφόδια μόλις αποφοίτησε από το Central Saint Martins. Μπορεί ακόμα να μην την ξέρεις, αλλά σε συμβουλέυω να κρατήσεις το όνομα της στο μυαλό σου – κάτι μου λέει ότι πρόκειται να φτάσει πολύ ψηλά!