| 1 ΣΧΟΛΙΑ

Dimitris Petrou F/W 2013-2014

dimitrispetrou-smellslikefashion-25

Παύση από το London Fashion Week για να δούμε τα δικά μας, ντόπια ταλέντα. Και τώρα που μίλησα για Ελληνικά ταλέντα στο χώρο της μόδας, ο Δημήτρης Πέτρου είναι ένα από αυτά. Ξεχωρίζει από το πλήθος των Ελλήνων σχεδιαστών χάρη στα άψογα σχέδια του, συνήθως ανδρόγυνα, με προσοχή στη λεπτομέρεια και εκπληκτική αίσθηση του γούστου. Η χειμερινή συλλογή του παρουσιάστηκε στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, κάτι που σε προϊδεάζει για το τί θα παρακολουθήσεις, και είχε τον έξυπνο τίτλο Heart Has No Gender. Και πράγματι, όσοι τυχεροί παρευρεθήκαμε στο show, είχαμε την τιμή να παρακολουθήσουμε μία επίδειξη που συνδυάζει μόδα, τέχνη και τεχνολογία (ειδικά αν σκεφτείς πως η LG ήταν χορηγός).

Τί είδαμε λοιπον: αέρινα, ντελικάτα υφάσματα να δένουν αρμονικά με δερμάτινες ζώνες και αξεσουάρ διαμορφώνοντας μία γλυκιά αντίθεση, εκπληκτικά jackets και σακάκια (ο Πέτρου είναι άλλωστε ο master του είδους), αριστοκρατικά χρώματα και φοβερά παπούτσια από το Στάθη Σαμάντα. Τα προσωρινά tattoos στα σώματα των μοντέλων ήταν μία ευχάριστη έκπληξη, ειδικά στα γυναικεία σύνολα.  Αρχικά παρουσιάστηκαν πιο αυστηρά ανδρόγυνα σύνολα με μία δόση military look, αλλά σταδιακά το ύφος μαλάκωσε, μέχρι που λίγο πριν το φινάλε τα μάτια μας έλαμψαν στη θέα των νεραιδένιων φορεμάτων με τα λουλούδια – και πάλι, χωρίς να ξεπερνούν το όριο. Νομίζω πως οι δερμάτινες λεπτομέρειες και οι πιο αυστηρές γραμμές κάνουν όλη τη διαφορά και κρατούν το ύφος σταθερό αλλά σίγουρα όχι βαρετό. Ο Δημήτρης έχει ένα φανταστικό χάρισμα να παραμένει πιστός στις ιδέες του, εξελίσσοντας τις παράλληλα.

dimitrispetrou-smellslikefashion-1 dimitrispetrou-smellslikefashion-2 dimitrispetrou-smellslikefashion-3 dimitrispetrou-smellslikefashion-4 dimitrispetrou-smellslikefashion-5 dimitrispetrou-smellslikefashion-6 dimitrispetrou-smellslikefashion-7 dimitrispetrou-smellslikefashion-8 dimitrispetrou-smellslikefashion-9 dimitrispetrou-smellslikefashion-10 dimitrispetrou-smellslikefashion-11 dimitrispetrou-smellslikefashion-12 dimitrispetrou-smellslikefashion-13 dimitrispetrou-smellslikefashion-14 dimitrispetrou-smellslikefashion-15 dimitrispetrou-smellslikefashion-16 dimitrispetrou-smellslikefashion-17 dimitrispetrou-smellslikefashion-18 dimitrispetrou-smellslikefashion-19 dimitrispetrou-smellslikefashion-20 dimitrispetrou-smellslikefashion-21 dimitrispetrou-smellslikefashion-22 dimitrispetrou-smellslikefashion-23 dimitrispetrou-smellslikefashion-24 dimitrispetrou-smellslikefashion-27 dimitrispetrou-smellslikefashion-28 dimitrispetrou-smellslikefashion-29 dimitrispetrou-smellslikefashion-30

Οι εντυπώσεις απο την εκδήλωση γενικότερα είναι οι καλύτερες. Catch-up με τις bloggerοφίλες, εκλεκτοί καλεσμένοι, ευχάριστο αεράκι που δεν σου προκαλούσε ρίγη, πεντανόστιμα κοκτέιλς και παγωτά. Το μόνο που με ενόχλησε αρκετά είναι, όπως θα διαπίστωσες και από το video, οι διάφοροι τύποι που φώναζαν στα μοντέλα “Γεια σου ρε Παντελάάάκη” και άλλα τέτοια. Δεν γνωρίζω ποιοι ήταν, μπορεί και να ήταν φίλοι του σχεδιαστή, αλλά σίγουρα κατάφεραν να χαλάσουν λίγο το φινάλε του show που, με τα ειδικά εφέ και την εκπληκτική μουσική, σε ταξίδευε. Αυτό όμως δεν είναι φταίξιμο του σχεδιαστή ή των διοργανωτών και δεν μπορώ παρά να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε όλους. Είναι πολύ ευχάριστο να συνειδητοποιείς ότι η Ελλάδα έχει μέλλον στη μόδα, έχει μερικούς απίστευτα ταλαντούχους σχεδιαστές να τη στηρίξουν και ανθρώπους αποφασισμένους να ετοιμάσουν ένα πλήρως οργανωμένο show με μερικά λεπτά καθυστέρησης που άλλωστε συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Μακάρι η χώρα μας να είχε και τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον..