| 0 ΣΧΟΛΙΑ

Apostolos Mitropoulos For Underground SS 2014

apostolosmitropoulos-slf-12

Το ερώτημα δεν είναι αν σου αρέσουν τα ρούχα του Απόστολου Μητρόπουλου ή όχι, αλλά αν είσαι αρκετά cool για να τα φορέσεις. Ομολογώ ότι δεν ήμουν ιδιαίτερη φαν του brand του, όχι γιατί δεν είναι ταλαντούχος (γιατί είναι ταλαντούχος και πολύ μάλιστα) αλλά γιατί δεν πολυσυμπαθώ αυτό το extreme πάντρεμα των prints – με ξέρετε, είμαι πιο απλή στο στυλ μου. Όταν όμως παρακολούθησα το fashion show του την πρώτη μέρα του Athens Xclusive Designers Week μπορώ να πω ότι αναθεώρησα.

Ο Μητρόπουλος έχει έναν έρωτα με την Minnie Mouse. Η φιγούρα της χαριτωμένης ηρωίδας βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα ρούχα και αξεσουάρ των συλλογών του σχεδιαστή και είναι γνωστή ως Minnie In Heels, χάρη στον τρόπο που την αποτυπώνει στα prints του. Φέτος όμως, ο Απόστολος πάει τα διάσημα prints του ένα βήμα παραπέρα, με την προσθήκη αποκρυφιστικών συμβόλων, πλήρως ενταγμένα στις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν κατακλύσει την εποχή μας. Ως φαν των βιβλίων του Dan Brown όπου ερευνά παρόμοιες καταστάσεις αποκρυφιστικών συμβόλων, μπορώ να σου πω με ειλικρίνεια ότι θεώρησα την όλη ιδέα πανέξυπνη. Ο σχεδιαστής επικεντρώνεται στις loose γραμμές, αλλά δεν παραλείπει να τονίσει πού και πού τη σιλουέτα σε μερικά κομμάτια.

apostolosmitropoulos-slf-1 apostolosmitropoulos-slf-3 apostolosmitropoulos-slf-2 apostolosmitropoulos-slf-4 apostolosmitropoulos-slf-6 apostolosmitropoulos-slf-5 apostolosmitropoulos-slf-7 apostolosmitropoulos-slf-8 apostolosmitropoulos-slf-9 apostolosmitropoulos-slf-10 apostolosmitropoulos-slf-13

Σου είπα στην αρχή ότι, αφού παρακολούθησα το show, άλλαξε η γνώμη μου για τα σχέδια του Μητρόπουλου: από εκεί που θεωρούσα ότι οι συλλογές του δεν είναι φορέσιμες (ειδικά στην Ελλάδα), πλέον πιστεύω ακράδαντα ότι τα περισσότερα κομμάτια του μπορούν να συνδυαστούν με πιο basic ρούχα και να δημιουργήσουν ένα εκκεντρικό σύνολο με άποψη. Τα jackets του είναι εκπληκτικά, όπως επίσης και τα παπούτσια του (δεν τα βλέπεις στις φωτο, αλλά αν ψάξεις στο Underground Athens θα τα βρεις), ενώ έρωτας με την πρώτη ματιά είναι και οι τσάντες που σχεδίασε αποκλειστικά για την Eastpak, λεπτομέρειες για τις οποίες θα βρεις σύντομα. Το μόνο ερώτημα για το οποίο θέλω απαντήσεις είναι το εξής: γιατί ο Απόστολος Μητρόπουλος δεν κάνει καριέρα στο Λονδίνο και δε συμμετέχει στο London Fashion Week; Οέο; Όπως τα βλέπω τα πράγματα, θα έκανε θραύση στην extreme και απενεχοποιημένη Βρετανική νεολαία και δεν του λείπει τίποτα σε ταλέντο ή τεχνική από τους υπόλοιπους νέους σχεδιαστές που παρακολούθησα το Σεπτέμβριο στην Αγγλία. Αυτό που για εμένα ξεχωρίζει τον Μητρόπουλο από πολλούς άλλους σχεδιαστές (εγχώριους και μη) είναι η διαφορετικότητα του. Επιμένει στο δικό του στυλ, δεν αντιγράφει, κάθε φορά σπάει τα ρεκόρ του. Δεν έχει σημασία αν αυτό που βλέπεις σου αρέσει ή όχι. Σημασία έχει να βλέπεις έναν άνθρωπο πιστό στην υπογραφή και το όραμά του, χωρίς να παραμένει στάσιμος. Έναν άνθρωπο που ξέρει να σοκάρει χωρίς να το παρακάνει.