| 4 ΣΧΟΛΙΑ

Minimalistic

minimal-smells like fashion -4

Πάντοτε ντυνόμουν απλά και ποτέ δε φόρτωνα τα looks μου με πολλά αξεσουάρ και layers. Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια των πειραματισμών μου (δηλαδή από τα 14 μέχρι και σήμερα) ποτέ δεν είχα δοκιμάσει το μινιμαλιστικό στυλ. Δεν ξέρω πολλά για το συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος. Μπορεί να τον θαυμάζω, αλλά δε θα ήθελα να τον εντάξω στην καθημερινή μου ρουτίνα, το θεωρώ πολύ βαρετό. Έπρεπε πρώτα, όμως, να δω αν μου ταιριάζει, σωστά; Έκανα, που λες, μία απόπειρα και τη βλέπεις σε αυτό εδώ το post.

Το μόνο σίγουρο για τον μινιμαλισμό στη μόδα είναι ότι “όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο” που λένε και οι fashion guru. Λίγα ή και καθόλου κοσμήματα, ουδέτερα χρώματα (ιδανικά καλό θα είναι να υπάρχει μονοχρωμία σε όλο το σύνολο), αδιάφορη συμπεριφορά και βλέμμα απλανές. Αυτό βλέπω στα μινιμαλιστικά blogs, αυτό μεταφέρω! Στην προσπάθεια μου, λοιπόν, είπα από την αρχή μεγάλο “όχι” στη μονοχρωμία. Προτίμησα βασικά χρώματα όπως το λευκό, το μαύρο και το καφέ-γκρι, απουσία prints, χαλαρές γραμμές και άνεση.

Τα ρούχα του brand EnoeMe ήταν ό,τι ακριβώς έψαχνα για την περίσταση. Η εταιρία ειδικεύεται στα μεταξωτά παντελόνια και το αγαπημένο χρώμα της Λίας (σχεδιάστρια του brand) είναι το μπλε σκούρο, ένα χρώμα που χαρακτηρίζει τα περισσότερα κομμάτια της συλλογής. Είναι αστείο να σχολιάσω το πόσο άνετα είναι τα παντελόνια της (δε θες να τα βγάλεις από πάνω σου) και πόσο πολύ ταιριάζουν σε κάθε ώρα της ημέρας! Άσε που η υφή του μεταξωτού σε γαργαλάει ευχάριστα και, ειδικά τα καλοκαίρια, σου χαρίζει μία αίσθηση δροσιάς. Οι τιμές του EnoeMe είναι λογικές για την ποιότητα που προσφέρει, ενώ η ιδεολογία του brand έχει τεράστια απήχηση στο εξωτερικό – είμαι σίγουρη ότι και οι Ελληνίδες θα αγκαλιάσουν την εταιρία το ίδιο εύκολα. 

minimal-smells like fashion -1 minimal-smells like fashion -6 minimal-smells like fashion -10 minimal-smells like fashion -3 minimal-smells like fashion -5 minimal-smells like fashion -11 minimal-smells like fashion -8 minimal-smells like fashion -9 minimal-smells like fashion -7 minimal-smells like fashion -2

Τι λες λοιπόν; Πετυχημένη η προσπάθεια μου; 

Zara blazer // EnoeMe top and pants // Steve Madden flat sandals // Maroula necklace (exclusively designed for Smells Like Fashion)