| 3 ΣΧΟΛΙΑ

LFW Diary: Ones To Watch – Hannah Williams, Helen Lawrence, Renli Su

collage

Ένα από τα πρώτα shows που παρακολούθησα κατά τη διάρκεια του London Fashion Week, ήταν το Ones To Watch που διοργανώνει κάθε σεζόν το Fashion Scout. Τα Ones To Watch shows έχουν σκοπό να αναδείξουν νέους και ταλαντούχους σχεδιαστές, να κάνουν ένα δυναμικό “πρώτο ξεκίνημα” , να τους βοηθήσουν να χτίσουν μία φήμη και, φυσικά, να προσελκύσουν buyers. Γι’ αυτό και πρόκειται για τα πιο πολυαναμενόμενα shows του LFW. Αυτήν τη σεζόν οι 3 νικήτριες ήταν οι: Hanna Williams, Helen Lawrence και Renli Su.

Hannah Williams

hannahwilliams-ss14-lfw-slf-1 hannahwilliams-ss14-lfw-slf-2 hannahwilliams-ss14-lfw-slf-3 hannahwilliams-ss14-lfw-slf-5

Ρούχα που συνδυάζουν τα πιο αναπάντεχα υλικά, όπως η σιλικόνη, παστέλ αποχρώσεις, ιδιαίτερο design. Η Hannah είναι νικήτρια του Graduate Fashion Week Innovation and Womenswear Awards και με το ιδιαίτερο ταλέντο της καταφέρνει να προκαλεί ευχάριστα, να φέρνει τα πάνω κάτω στα καθιερωμένα και να δίνει έμπνευση για πειραματισμούς. Προσωπικό μου αγαπημένο κομμάτι της SS 2014 συλλογής της: το φόρεμα που, με ειδικά κοψίματα και βαθουλώματα στο υλικό, καταφέρνει να θυμίσει καπαρντίνα.

Helen Lawrence

helenlawrence-ss14-lfw-slf-1 helenlawrence-ss14-lfw-slf-2 helenlawrence-ss14-lfw-slf-3 helenlawrence-ss14-lfw-slf-4 helenlawrence-ss14-lfw-slf-5

H απόφοιτος του Central Saint Martins College έχει εκπαιδευτεί στο design από τον αγαπημένο μου Alexander McQueen και σταδιακά εξελίσσεται σε μία σχεδιάστρια που θα έχει σαν σήμα κατατεθέν τα ιδιαίτερα υλικά και το ταλέντο να μετατρέπει τα φαινομενικά “δύσκολα” ρούχα σε statement κομμάτια που μπορούν να αναδειχτούν από τις πιο θαρραλέες από εμάς. Προσωπικά μου αγαπημένα κομμάτια της SS 2014 συλλογής της: όλα (μα όλα) τα φουτεράκια με τα ιδιαίτερα prints που μου θυμίζουν μουντζούρα μολυβιού που κάνεις όταν βαριέσαι στο γραφείο!

Renli Su

renlisu-ss14-lfw-slf-1 renlisu-ss14-lfw-slf-2 renlisu-ss14-lfw-slf-3 renlisu-ss14-lfw-slf-5

Η Renli είναι απόφοιτος της σχολής China Central Academy Of Fine Arts και έχει κάνει το Master της στο LCF. Είναι γνωστή για την επιστροφή στη φύση μέσω των συλλογών της, δουλεύει με ανακατασκευασμένα υφάσματα και αξιοποιεί ιδιαίτερες hand-made τεχνικές για να δημιουργήσει κάθε ένα από τα ρούχα της εκάστοτε collection. Προσωπικά μου αγαπημένα κομμάτια της SS 2014 συλλογής της: τα παντελόνια και οι maxi φούστες που άνετα θα φορούσα στις χαλαρές καλοκαιρινές μου βόλτες.