| 1 ΣΧΟΛΙΑ

LFW Diary: Niza Huang SS 2014

lfw-designers showroom-smells like fashion-20

Είναι εκπληκτικό το London Fashion Week γιατί σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις νέους σχεδιαστές. Όχι απαραίτητα “νέους που μόλις βγήκαν στην αγορά” αλλά “νέους για τους Έλληνες, αφού ως γνωστόν στην Ελλάδα τα μαθαίνουμε όλα τελευταίοι”. Γνωρίζοντας τόσο τους ίδιους τους σχεδιαστές όσο και τα brands τους, ανοίγει το μυαλό σου. Βλέπεις πράγματα που δεν έχεις ξαναδεί, ίσως πράγματα που δεν είχες καν φανταστεί ότι υπάρχουν! Με όλα αυτά στο μυαλό μου, σκάναρα το πάσο μου και μπήκα στο Designers Showroom στο Somerset HouseΕκεί είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τα κοσμήματα Niza Huang και να τα αγαπήσω από την πρώτη ματιά.

 Η καλοκαιρινή συλλογή της Niza Huang αποτελείται από 3 κομμάτια: το Crush, το Under Earth και το Petroleum. Κάθε υπο-συλλογή είναι εμπνευσμένη από τη φύση και τις ομορφιές της. Βράχοι, πολύτιμα υλικά, έννοιες όπως “ελευθερία” και “ομορφιά” έχουν αποτελέσει βάση για κάθε ένα κόσμημα της.

lfw-designers showroom-smells like fashion-13 lfw-designers showroom-smells like fashion-14 lfw-designers showroom-smells like fashion-19 lfw-designers showroom-smells like fashion-18 lfw-designers showroom-smells like fashion-15 lfw-designers showroom-smells like fashion-17 lfw-designers showroom-smells like fashion-16

Πέρα όμως από τα του Δελτίου Τύπου, να πω και την προσωπική μου γνώμη! Εντυπωσιάστηκα από τα λεπτεπίλεπτα, σχεδόν εύθραυστα σχέδια της και την εμμονή με τη λεπτομέρεια. Συνήθως δεν πολυσυμπαθώ τα διακριτικά κοσμήματα, αλλά τα συγκεκριμένα έχουν ήδη βρει μία μικρή θεσούλα στην καρδιά μου, γιατί καταφέρνουν να κάνουν statement χωρίς να φλυαρούν. Μου είναι αδύνατον να επιλέξω το αγαπημένο μου κομμάτι. Όλα έχουν τη δική τους ομορφιά. Παρ’ όλα αυτά, νομίζω ότι τα δαχτυλίδια (τύπου μονόπετρα) με κέρδισαν πιο εύκολα χάρη στην απλότητα και ιδιαιτερότητα τους. Βλέποντας κάθε ένα κόσμημα αισθάνεσαι ότι η σχεδιάστρια πήρε τους πολύτιμους λίθους και όλες τις πρώτες ύλες και απλά στις παρουσιάζει, χωρίς να τα επεξεργαστεί καθόλου. Όλη αυτή η άγρια ομορφιά και η μανία με τη φύση μου θύμισε λίγο τον McQueen.