| 12 ΣΧΟΛΙΑ

The Fake Bag Issue

floral-smellslikefashion-7

Σίγουρα το αυθεντικό είναι καλύτερο. Κρατάει περισσότερο, σου ανεβάζει τη διάθεση, είναι μοναδικό. Ειδικά όταν μιλάμε για it bags, των οποίων η μόδα κρατάει σχετικά λίγο, αλλά μέχρι να ξεθυμάνουν έχουν κρατηθεί από όλες τις τοπ celebrities και fashionistas. Το κακό με το αυθεντικό είναι η τιμή. Βάζω στοίχημα ότι δεν έχεις να διαθέσεις πολλές χιλιάδες ευρώ για να ικανοποιήσεις τον εγωισμό σου, αγοράζοντας παραπάνω από μία it bags, επομένως πρέπει να βρεις μία εναλλακτική. Και πάμε στο φλέγον ζήτημα.

Υπάρχουν πολλών ειδών fake products – κοινώς “μούφες”. Υπάρχουν εκείνες οι τσάντες που βρίσκεις στο Μοναστηράκι και που τις πωλούν άνθρωποι όλων των φυλών: πιστή (;) απομίμηση κάποιας designer τσάντας, συνήθως Louis Vuitton, με μία διακριτική αλλαγή στο λογότυπο ή στην ονομασία του brand (βλ. Roberto Vacalli, abibas, Luis Vuiton κλπ). Αυτές οι τσάντες είναι παράνομες, βρώμικες και αποκλείεται να κρατήσουν πάνω από μία εβδομάδα. Άσε που είναι και κοροϊδία.

Υπάρχουν όμως και οι “αυθεντικές μούφες” όπως τις αποκαλώ για πλάκα. Πρόκειται για προϊόντα διάφορων fast fashion brands που θυμίζουν πολύ το αυθεντικό. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι τα Zara, όπου ξέρεις ότι θα βρεις τσάντα που θυμίζει Chanel, παπούτσι ολόϊδιο με τη νέα συλλογή του Alexander Wang κλπ. Μπορείς όμως να βρεις παρόμοια προϊόντα και σε τοπικά μαγαζάκια, ίσως με λίγο χειρότερη ποιότητα. Κάπως έτσι βρήκα την απομίμηση της λατρεμένης Celine τσάντας. Η αυθεντική (εννοείται δερμάτινη) ξεκινάει από τα 2.000 (και κάτι ψιλά) ευρώ. Η δική μου (εννοείται όχι δέρμα) κόστιζε 25 λίρες, είναι μάρκα Victoria Collection  και τη βρήκα σε ένα τοπικό μαγαζάκι στο Notting Hill.

floral-smellslikefashion-20 floral-smellslikefashion-8

 Καθόλου άσχημο για να ικανοποιήσω το καπρίτσιο μου, έτσι;