| 4 ΣΧΟΛΙΑ

London Diary: The “Big Ben” Walk

london-77

Καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι στο Λονδίνο μόνο όταν επισκεφτείς το διάσημο ρολόι Big Ben και ό,τι υπάρχει στη γύρω περιοχή. Κατεβαίνεις από το μετρό Westminster, ανεβαίνεις τα σκαλιά προς την έξοδο, βλέπεις το φως του ήλιου (ή ακούς τη βροχή, ποτέ δεν ξέρεις) και περιμένεις. Περιμένεις να δεις κάτι, αλλά δεν ξέρεις τι. Περιμένεις να δεις τι σου επιφυλάσσει αυτή η υπέροχη πόλη. Σχεδόν ανέβηκες τα σκαλιά. Έχει λίγο κόσμο στο τέρμα και απορείς γιατί. Καθώς πηγαίνεις όλο και πιο ψηλά, σου κόβεται η ανάσα. Ανασηκώνεις λίγο το κεφάλι και το βλέπεις. Ο Big Ben σου κλείνει το μάτι και νιώθεις δέος, συγκίνηση, χαρά. Είσαι τόσο μικρός μπροστά του. Προχωράς λίγο ακόμα, ώστε να ξεφύγεις από το πλήθος και απολαμβάνεις το μεγαλείο του τοπίου. Συνειδητοποιείς πού βρίσκεσαι, κοιτάς λίγο πίσω και βλέπεις το London Eye να σε περιμένει, βλέπεις το ποτάμι, χαμογελάς με τους πλανόδιους τύπους που κάνουν κόλπα προσπαθώντας να κερδίσουν την προσοχή σου.

Αφού βγάλεις φωτογραφίες (tip: όσο πιο μακριά από τον Big Ben σταθείς, τόσο καλύτερη θα βγει η φωτογραφία) και αφού φας καραμελωμένα φυστίκια από τους πλανόδιους (μιαμ μιαμ) κατευθύνεσαι προς το Βρετανικό Κοινοβούλιο και θαυμάζεις το υπέροχο, γοτθικό τύπου κτήριο. “Αααχ, άλλος κόσμος” σκέφτεσαι και πράγματι είναι έτσι. Fun Fact: η μόνη ράτσα σκύλου που επιτρέπεται να κυκλοφορεί (με βάση τον νόμο) στο Κοινοβούλιο είναι τα Cavalier King Charles Spaniel, ή αλλιώς η ράτσα της σκυλίτσας μου, της Cookie. Ο νόμος είναι ακόμα σε ισχύ, από την εποχή του βασιλιά Καρόλου ΙΙ, και περίμενα να δω χαρούμενα καβαλιεράκια να περιφέρονται με τις ουρίτσες τους πέρα δώθε, αλλά μάταια. “Κρίμα, έπρεπε να φέρω την Cookie να τους δείξουμε πώς γίνεται” σκέφτηκα χαμογελώντας.

Κάνεις μία βόλτα στους γύρω δρόμους και φτάνεις στο Westminster Abbey, ή αλλιώς στην εκκλησία όπου γίνονται όλα τα βασιλικά δρώμενα: γάμοι, κηδείες, τα πάντα. Αν παρακολούθησες το γάμο της Middleton και του William, σίγουρα θα θυμάσαι το εντυπωσιακό Alexander McQueen νυφικό της (αχ θεέ μου, τι νυφικό ήταν αυτό;) να κυματίζει ανάλαφρα στο Westminster Abbey. Αν δε θυμάσαι, δες αυτό το βίντεο και κράτα χαρτομάντηλο: 

Η βόλτα σου θα συνεχίσει στο London Eye και στο Waterloo, το ενυδρείο του Λονδίνου. Στο London Eye δεν ανέβηκα (όταν έχεις μαζί μαμά με υψοφοβία δεν παίρνεις το ρίσκο) αλλά σε 2 μήνες που θα ξαναπάω θα έχω την ευκαιρία να ζήσω την εμπειρία κι εσύ θα έχεις πολλές φωτογραφίες να δεις. Το ενυδρείο είναι επίσης φοβερό, θα δεις κάθε λογής ψαράκια, καρχαρίες, πιγκουϊνάκια. 

london-30 london-31 london-36 london-43 london-38 bigbenday london-34 london-37 london-39 london-32 westminster abbey london-35 london-47 london-59 london-61 london-63 london-53 london-57 nemo london-65 london-44 london-76 london-79

Η βόλτα τελειώνει, είμαι τυχερή γιατί τα σύννεφα μας έκαναν τη χάρη να ξεκουμπιστούν για λίγο, απολαμβάνω τον ήλιο πίνοντας μία πανάκριβη Coca Cola – αλλά δικαιολογημένα, δεν βλέπεις κάθε μέρα τον Big Ben – και γυρίζω στο ξενοδοχείο τόσο χαρούμενη που κοντεύω να κλάψω.