| 6 ΣΧΟΛΙΑ

London Diary: Platform 9 3/4

london-168

Διάλειμμα από τα αξιοθέατα του Λονδίνου (δες εδώ και εδώ). Ώρα για βόλτα σε high street μαγαζιά για ατελείωτο eye candy! Πρώτα όμως, είναι απαραίτητο να επισκεφτώ το σιδηροδρομικό σταθμό Kings Cross προκειμένου να δω από κοντά την περιβόητη Πλατφόρμα 9 και 3/4, σημείο – σταθμό στην ιστορία του Harry Potter – α ναι, δεν τα ‘μαθες; Δηλώνω μεγάλη Potter fan. Υπάρχει φυσικά και το Warner Bros Studio, μία μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στις ταινίες του μικρού μάγου, αλλά αποφάσισα να μην την επισκεφτώ. Αν θες κι εσύ να επισκεφτείς το “μνημείο” του Harry Potter στη Kings Cross φρόντισε να ψάξεις καλά πού ακριβώς στεγάζεται, καθώς εγώ ταλαιπωρήθηκα λίγο για να το βρω. Η ουρά μεγάλη, αλλά επιτέλους φτάνει η σειρά μου. Θαυμάζω με συγκίνηση μικρού παιδιού το “άγαλμα”. Πιάνω το καροτσάκι, τα χέρια μου τρέμουν, είμαι έτοιμη να περάσω στην άλλη πλευρά του τοίχου και να φύγω για το Hogwarts αλλά δυστυχώς είμαι muggle. Αφού σκέφτομαι “εκπλήρωσα και αυτό το όνειρο” μπαίνω μέσα στο Harry Potter shop με άγριες διαθέσεις, αλλά ευτυχώς αναγνωρίζω το πόσο χαζό είναι να ξοδέψω εδώ μέσα όλα μου τα λεφτά (αν και ήθελα) και περιορίζομαι σε ένα αναμνηστικό φουτεράκι και καραμέλες με όλες τις γεύσεις (τέλειο για φάρσες, έχω κεράσει πολύ κόσμο καραμέλες με γεύση εμετό).

Η μέρα συνεχίζεται στην τεράστια Bond Street, την οποία βασικά επισκέφτηκα για να βρω το κατάστημα του Alexander McQueen, του αγαπημένου μου σχεδιαστή, ο οποίος αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του πολύ κοντά στο εν λόγω μαγαζί. Η μέρα κλείνει με την παρακολούθηση του μιούζικαλ Billy Elliot. Δυστυχώς απαγορεύονταν οι φωτογραφίες κι έτσι δεν έχω κάτι να σου δείξω, μπορώ όμως να σου υποσχεθώ ένα φαντασμαγορικό θέαμα που θα σε κάνει να ανατριχιάσεις με το ταλέντο του μικρού performer. Αν επισκεφτείς το Λονδίνο, μην παραλείψεις να δεις την εν λόγω παράσταση. Είναι ακριβούτσικα, αλλά αξίζει τον κόπο.

day3 harry potter london-169 london-170 london-171 london-97 london-117 london-118 london-93 london-108 london-27 london-12 london-172 london-10 london-9 day3-5 day3-2 london-7 day3-3 day3-4 london-2 london-3 london-1

Η νύχτα έρχεται στο Λονδίνο, εγώ κλείνω τα μάτια μου και σκέφτομαι πόσες συγκινήσεις είχα σε μία μέρα, πόσα μικρά όνειρα κατάφερα να εκπληρώσω σε 12 ώρες. Τελικά, ακόμα και τα πιο χαζά όνειρά σου προσφέρουν ατελείωτες στιγμές ευτυχίας.