| 2 ΣΧΟΛΙΑ

London Diary: A Day At The British Museum

london-71

Το κακό με το ταξίδι μου στο Λονδίνο ήταν ο καιρός. Όχι λάθος. Το κακό με το ταξίδι μου στο Λονδίνο ήταν ότι δεν είχα προετοιμαστεί κατάλληλα για τον καιρό. Με το θερμόμετρο να κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στο 15 και το 5 κάθε μέρα και τη βαλίτσα μου γεμάτη λεπτεπίλεπτα μπλουζάκια, καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Μία ντουζίνα φουλάρια (που δεν πιάνουν και χώρο στη βαλίτσα) πάντα μπορούν να σώσουν την κατάσταση, αλλά γενικά να ξέρεις ότι πρόκειται να με δεις να φοράω τα ίδια ρούχα ξανά και ξανά *λυπημένη φατσούλα* .

Μετά από μία σύντομα βόλτα στη γειτονιά όπου έμενα, ξεκίνησα για το Βρετανικό Μουσείο. Δεν είχα σκοπό (ή ώρα) να το γυρίσω όλο, άλλωστε σκοπός μου ήταν να δω την πόλη και όχι να χωθώ όλη μέρα στα μουσεία όπως κάνω συνήθως. Πρώτος προορισμός ήταν φυσικά τα Ελληνικά μάρμαρα. Μιας και δεν είμαι ιδιαίτερα παθιασμένη σε υπερβολικό βαθμό με την Ελλάδα περίμενα να μείνω ουδέτερη βλέποντας αγάλματα και αετώματα που κανονικά ανήκουν στον λαό μου. Μόλις όμως αντίκρισα την τεράστια αίθουσα γεμάτη εκθέματα που θα έπρεπε να βρίσκονται στο Μουσείο της Ακρόπολης, φρίκαρα. Ο θυμός μου ήταν τέτοιος που άρχισα να τρέμω. Για να καταλάβεις το συναίσθημα θα το πω λίγο πιο ρηχά: σαν να μπαίνεις στο σπίτι μιας γνωστής σου και βλέπεις σχεδόν όλα σου τα προσωπικά αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο της και να στα παρουσιάζει με καμάρι. Δεύτερος προορισμός μέσα στο Μουσείο ήταν η έκθεση της Πομπηίας , της γνωστής ιταλικής πόλης που θάφτηκε κάτω από τη λάβα και τη στάχτη που ξέρασε ο Βεζούβιος. Αν πρόκειται να επισκεφτείς το Λονδίνο, σου συστήνω τη συγκεκριμένη έκθεση ανεπιφύλακτα!

Η υπόλοιπη μέρα γέμισε με βόλτες στη Covent Garden, μία πλατεία που σφύζει από ζωή. Εκεί θα απολαύσεις αμέτρητους κωμικούς στο δρόμο που πειράζουν τους περαστικούς, μαγαζιά με gadgets και tea shops, χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά και πολλά ακόμα. Τελευταίος σταθμός η Trafalgar Square με το εκπληκτικό συντριβάνι!

Ξεκινάμε λοιπόν το φωτογραφικό μας ταξίδι στο Λονδίνο και σιγά σιγά θα έρθουν κι άλλα – αν ποτέ τελειώσει το editing των 1540 (!) φωτογραφιών που αποτύπωσαν κάθε μέρα μου στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

london-13

Becksondergaard scarf // Zara tee // Lee denim shirt // Wrangler  green pants // Cambridge Satchel bag // Converse All Stars shoes

  london-46 london-48 london-58 london-60 london-64 london-52 london-56 london-55 london-54 london-87 london-88 london-85 london-140 london-73 london-135 london-83 london-84 london-98 london-99 london-70 london-4 london-6 london-5london-125 london-126 london-127

 Πολλά πολλά έρχονται ακόμα, stay tuned που λένε και οι Άγγλοι!

BSB for Coca – Cola scarf // Lee top // Zara jacket // Wrangler jeans // MCM bag // Nike Airmax shoes